Bedsteforældre for Asyl - Logo

Nyheder

Politiken 5. nov. 2022: Anklageskrift mod 3 mødre, der kom hjem fra lejre i Syrien

 

Støttegruppen Børnene hjem fra Syriens mangfoldige aktiviteter og diverse nyheder kan ses her

https://www.bedsteforaeldreforasyl.dk/index.php?id=117

 

 
Oprettet den 2013-11-06

hilsen fra Bent Melchior, overrabbiner emer.

"Det er efter min mening meget fornemt, at Bedsteforældre for Asyl har taget initiativ til at demonstrere i anledning af de efterhånden talrige hjemsendelser gennemført med tvang og helt urimelig hensynsløshed.

Jeg har i hele den forløbne måned været med til at synge Danmarks pris for den indsats, som blev gjort for 70 år siden i oktober 1943. Jeg nød selv godt af den menneskelighed og den modige indsats, som så mange af mine landsmænd ydede for at redde mennesker fra helt umenneskelige forfølgelser og lidelser.

På den baggrund gør det endnu mere ondt at følge, at Danmark, der altså for et par generationer siden var foregangsland på det humanitære område, sakker længere og længere bagud.

Vi kan jo desværre ikke redde alverdens flygtningeproblemer og hjemløshed, men de mennesker, der er kommet inden for vores sfære, har krav på vores bevågenhed og medleven.

I mange af de tilfælde, som vi hører om, er der tale om børn og unge mennesker, der har indlevet sig i vores samfund, og som reelt ikke har forbindelse til deres gamle hjemstavn.

I andre tilfælde er der tale om mennesker, der lever et godt familieliv, hvor udvisninger betyder, at vi skiller mennesker, der hører sammen, fra hinanden.
Vi skaber menneskelige tragedier i stedet for at gøre verden til et bedre sted at være.


Det må vi gøre noget ved!"

Med mange hilsner    Bent Melchior.
NYHEDSOVERSIGT
Ingen aktuelle nyheder

Gamle nyheder