Bedsteforældre for Asyl - Logo

BfA Avnstrup - Billeder og begivenheder

 

Leona - en lille pige fra vores liste over longstayers (Januar 2015)

Kort før vores sidste møde fik vi en henvendelse fra Hasse Larsen, som på vegne af Baunehøj Efterskole tilbød os en donation til børn på Avnstrup Asylcenter. Vi blev enige om at bruge pengene til en lille pakistansk pige, som er næsten blind. Hun havde været på et ugekursus på Refsnæs Synscenter, der havde foreslået, at man skulle anskaffe et såkaldt CCTV læseapparat til hende for at forberede hende til at begynde i skolen. Donationen var på 15.000 kr., hvilket ikke var helt nok. Alfred Dam foreslog derfor, at vi henvendte os til Dansk Blindesamfund. Der kom vi i forbindelse med den lokale konsulent, Tove Vang, som hjalp os med både den resterende sum og lidt til og fik tilrettelagt den fine dag hos Instrulog, hvor Else Ingerslev, som Leona kendte fra kurset og var meget glad for, kom fra Refsnæs for at hjælpe hende på vej med at bruge apparatet. Man kan se på billedet hvordan.

Vi skylder Hasse, Tove og Else en stor tak.

Hanne Geist

  

 

 

 

Cirkus i Avnstrup 24-11-2013

Flygtningebørnene og deres forældre fik en fantastisk oplevelse, da Bedstefotældre for Asyl i søndags havde Cirkus AROMA på besøg i den store sal i Avnstrup.

De to kvindelige gøglere - cirkusdirektør Søndergaard og cirkusprinsesse Nørgaard -  underholdt både børn og voksne med deres fantastiske numre, hvoraf specielt deres jongleren på høje enhjulede cykler med brændende hula-hop ringe og fakler vakte begejstring. Både børn og voksne blev inddraget i løjerne. Nogle af børnene fik prøvet at sidde på skuldrene af gøglerne, mens de kørte rundt på deres høje enhjulede cykler, og forældrene blev inddraget i klovnenumrene o.s.v.

Efter forestillingen fik børnene mulighed for selv at lege cirkusartister med en masse cirkuslegetøj, som Cirkus AROMA havde med, og imens serverede Bedsteforældre for Asyl kaffe, the, saftevand og kager.

Det var en rigtig kærkommen afbrydelse i den trælse hverdag i flygtningecentret.

 

Cirkusprincessen jonglerer med brændende hula-hop ringe

 

Forældrene hjælper cirkusprincessen op på den høje cykel

 

Direktøren med Dunya på den høje enhjulede cykel

 

Direktøren med en begejstret tilskuer

 

Cirkusbesøget blev omtalt i Midtsjællands Folkeblad, i Dagbladet Roskildes Lejresektion (26-11-13) og i Roskilde Avis (4-12-13).