Bedsteforældre for Asyl - Logo

Folkemøde 2014

BfA på Folkemødet på Bornholm 12-15 juni 2014

Program, klik her

 Tale på Speakers Corner, klik her

Billeder, rul ned ad siden eller klik her

 

Fra torsdag til søndag var omkring 20 BfA´ere beskæftiget på Folkemødet på Bornholm. Det var en forrygende oplevelse. Masser af besøgende og stor interesse for vores sag. Vores overordnede mål var denne gang, at udbrede kendskabet til nødvendigheden af at FN´s Børnekonvention får retskrav i Danmark. Til november er det 25 år siden Børnekonventionen blev vedtaget i FN, og Danmark har sammen med 190 andre lande tiltrådt konventionen, men den er aldrig blevet implementeret i dansk lovgivning. Vi fik i løbet af dagene derovre ca 3500 underskrifter på vores krav. Dejligt.

BfA havde base i et lille telt på Kæmpestranden, og herfra udgik vi med vores sandwich-skilte med billeder af afviste børn, børn der har befundet sig i asylsystemet i en årrække. For at visualisere den stramme udlændingepolitik havde vi til lejligheden fremstillet en LADEPORT i naturlig størrelse, den var opstillet ved siden af voret telt

En legevogn med et smukt træ blev hver dag trukket igennem hele festivalarealet. Herpå kunne folk hænge små skilte med sentenser fra Børnekonventionen. Træet blev den sidste dag som ”Håbets træ” overrakt til borgmesteren, så det kunne plantes ved en af de bornholmske skoler.

Tre indendørs debatarrangementer blev det også til, med kompetente debatører og oplægsholdere - Bente Rich, Speciallæge i børnepsykiatri, Per Larsen, Formand for Børnerådet, Biskob Keld Holm, Ole Espersen, Professor dr jur, Mimi Jakobsen, formand for Red Barnet, Karina Dehnhardt Lorentzen, SF,  Eva Smith, professor dr jur. og Morten Sodemann, professor i Global Sundhed og Indvandrermedicin. Tak til dem alle.

 

                                                              BfA´s Folkemødegruppe