Bedsteforældre for Asyl - Logo

Nyheder

Politiken 5. nov. 2022: Anklageskrift mod 3 mødre, der kom hjem fra lejre i Syrien

 

Støttegruppen Børnene hjem fra Syriens mangfoldige aktiviteter og diverse nyheder kan ses her

https://www.bedsteforaeldreforasyl.dk/index.php?id=117

 

 
Oprettet den 2015-04-27

Støtteoptog for Ibrahim og Özlem

 

Støtteoptog for Ibrahim og Özlem

Allerød, torvet foran s-tog stationen. 4. maj klokken 18:00

 

Støttegruppen bag børnene Ibrahim og Özlem arrangerer optog til ‘Øen’ i Allerød den 4. maj

“Har disse to børn -Ibrahim og Özlem -større tilknytning til Irak end til Danmark, hvor de har boet hele deres liv?” spørger man i gruppen.

Støttegruppen bag børnene Ibrahim og Özlem, der arbejder på at forhindre børnenes hjemsendelse til Irak, arrangerer et støtteoptog på 'Øen' mandag, den 4. maj, kl. 18:00.

Gruppen oplyser til Alt Om Blovstrød, at de med arrangementet vil vise sine frustrationer over situationen. Der vil være taler - og alle er velkomne.

På hjemmesiden for Facebook-gruppen 'Ibrahim og Özlem: 2 børn født og opvokset i DK skal udsendes!' forklarer man baggrunden for støtteoptoget for Ibrahim og Özlem og deres familie sådan:

“Ibrahim og Özlem er født og opvokset i Danmark. Vi er forældre til børn i Ibrahims og Özlems klasser på Blovstrød Skole. Vi vil vise vores sympati for familien, ikke mindst for vores børns kammerater, som nu rives ud af deres tilværelse.

Vi oplever nogle velintegrerede børn med danske kammerater. De har gået i børnehave og går nu i Blovstrød Skole sammen med vores børn, -de har legeaftaler ude og hjemme, -de deltager i sociale arrangementer på skolen og i fritiden. 

Det er en virkelig trist og ulykkelig situation. Nu skal familien sendes til et område i Irak, som siden efteråret har oplevet et trecifret antal flyangreb mod IS-mål. Vi frygter, at sådan en hjemsendelse kan få alvorlige konsekvenser for Ibrahim og Özlems trivsel og opvækst.”

På sitet hedder det videre: “Det er svært at forstå, at nogen uden kendskab til børnene og deres virkelighed kan vurdere, at disse børn har større tilknytning til Irak end til Danmark, hvor de har boet hele deres liv og har deres stærkeste relationer. Vi oplever jo børnene til daglig og ser dem lege sammen med vores egne.”

Politiet siger NEJ!

Familien er kommet i klemme mellem to myndigheder. Udlændingestyrelsen vil have familien tilbage til Irak med det samme. Men politiet siger nej, fordi der ikke er en udleveringsaftale med irakerne. Imens sidder familien og venter på sin skæbne i Blovstrød.
NYHEDSOVERSIGT
Ingen aktuelle nyheder

Gamle nyheder