Bedsteforældre for Asyl - Logo

Sjælsmarkgruppen

Ny Side

Sjælsmarksgruppen

Sjælsmarksgruppe startede i oktober 2007 med demonstrationer foran asylcenter Sandholm (dengang Sandholmgruppen). I januar 2018 flyttede demonstrationerne til Sjælsmark, hvor de i øjeblikket afholdes den 2. søndag i måneden fra klokken 14 til 15.

Demonstrationerne har et dobbelt formål:

-        Dels er de en fysisk protest - ikke i vores navn! - imod den umenneskelige danske asylpolitik, hvor vi som bevægelse især fokuserer på asylbørnene ulykkelige situation samt asylansøgernes lange nedbrydende ophold i asylsystemet. Men vi beskæftiger os også med andre emner inden for flygtningeproblematikken, så som interneringen i Ellebæk og de danske børn i de syriske flygtningelejre.

 

-        Dels udgør de en platform for gensidig information om den asylpolitikske udvikling i Danmark, ændringer (læs: stramninger) i asyllovgivningen samt information og råd om hjælp til konkrete flygtningeskæbner. Ud fra vores diskussioner tages initiativer til forskellige tiltag for eksempel debatindlæg i medierne, høringssvar på nye lovforslag, aktioner i andre sammenhæng og samarbejde med andre asylnetværk.

Sjælsmarksgruppens demonstrationer gennemføres ud fra en forberedt dagsorden, og rollerne som ordstyrer og referent går så vidt muligt på skift. Der afsluttes altid med sangen Barndommens Land af Benny Andersen - en afslutning som digteren i sin tid fortalte os, at han var stolt af.

Demonstrationer er åbne for alle uanset alder. Adressen er Sjælsmarkvej 10 i Hørsholm. Besøg os og se, hvad der sker. Alle meget velkomne! (6.12.20)

Kontakt: 

Henrik Mottlau

post@henrikmottlau.dk