Bedsteforældre for Asyl - Logo

Hvem er vi?

Bedsteforældre for Asyl har ét mål: Danmarks asylpolitik må ændres, så de afviste flygtninge, der ikke kan rejse hjem, ikke i årevis skal leve i usikkerhed og udsigtsløshed. I stedet skal de have mulighed for et almindeligt liv blandt os andre med ret til at uddannelse og arbejde.

Bedsteforældre for Asyl består af enkeltpersoner i moden alder. Vi taler med den vægt, som vores alder, erfaring og det lange perspektiv giver.

Bedsteforældre for Asyl er uafhængige af politiske grupperinger og andre NGO’er, så vi kan rumme alle, der er enige i vores mål. Som enkeltpersoner kan medlemmer af andre grupper selvfølgelig være med hos os, hvis de er enige i målsætningen.

I stedet for aggressive slogans vil Bedsteforældre for Asyl en anden form for demonstration præget af overbevisende argumentation. Derfor står vi stilfærdigt om søndagen foran asylcentrene Sandholm, Avnstrup og Kongelunden - se hvornår i BfA-kalender.

For at nå ud til flest mulige benytter vi os dog også af andre aktionsformer f.eks. læserbreve og optræden på gader med uddeling af løbesedler.

Vi holder også foredrag og stiller gerne op til debatmøder.

Flere fonde og privatpersoner har gennem årene doneret over 400.000 kr. til Bedsteforældre for Asyl.

Nogle af pengene er givet til vort asylpolitiske arbejde og har dækket udgifter til en cykeldemonstration gennem Danmark, bod i Fælledparken 1. maj, Folkemøde på Bornholm, vores gadedemonstrationer samt tryksager.

Men næsten 300.000 kr. er særligt doneret til glæde for asylbørn, der har den mest trøstesløse tilværelse, man kan forestille sig. Vi har således kunnet videregive penge til bl.a. klippekort, højskoleophold, cirkusforestilling og julefest.
Bedsteforældre deltager ofte i arrangementerne og kan bevidne, at gode oplevelser væk fra hverdagen i et asylcenter trods alt kan tænde lys i barneøjne.

Yderligere bidrag vil blive modtaget med tak  -  se kontonummer under "Kontakt"